Strona główna > Programy > AutoMapa > [Informacja prasowa] AutoMapa z aktualną organizacją ruchu po zamknięciu Mostu Łazienkowskiego
AutoMapa

AutoMapa uwzględnia czasowe zamknięcie wjazdu na Most Poniatowskiego w Warszawie i nową organizację ruchu po zamknięciu Mostu Łazienkowskiego!

AutoMapa 5.1 dla iOS

Od 23 lutego, w godzinach 7 – 10 odcinek łączący Wał Miedzeszyński z Mostem Poniatowskiego dostępny jest wyłącznie dla komunikacji miejskiej. Kierowcy mogą poruszać się nim poza godzinami porannego szczytu. Dodatkowo, na moście Poniatowskiego, Wale Miedzeszyńskim i w Al. Jerozolimskich pojawiły się dodatkowe buspasy. Dla kierowców oznacza to dodatkowe korki i utrudnienia drogowe.

Kierowcy korzystający z AutoMapy w godzinach, w których łącznik Mostu Poniatowskiego dostępny jest dla ruchu kołowego, mają go do dyspozycji przy wyznaczaniu tras i podczas nawigacji. Decyzję o tym, czy trasa będzie przebiegać łącznikiem i mostem AutoMapa podejmuje automatycznie, bazując na czasie dojazdu z uwzględnieniem aktualnego stanu zakorkowania dróg.

AutoMapa, dzięki systemowi AutoMapa Traffic jest w chwili obecnej jedyną prawidłowo prowadzącą nawigacją w takich warunkach drogowych. Jako pierwsza i przez długi czas jedyna nawigacja AutoMapa zamknęła dla ruchu kołowego Most Łazienkowski w chwilę po jego fizycznym wyłączeniu z ruchu. Wszystkie dane o utrudnieniach i aktualnych zmianach w mapie drogowej wprowadzane są na bieżąco i przesyłane do nawigacji dzięki LiveDrive! – technologii pozwalającej na aktualizację danych drogowych bezpośrednio w urządzeniu wykorzystywanym do nawigacji.