Strona główna > Programy > AutoMapa > Informacja prasowa – Lokalizator Roku 2014 dla AutoMapy!
AutoMapa

Informacja prasowa – Lokalizator Roku 2014 dla AutoMapy!

Podczas konferencji Navigation Trends, AutoMapa została nagrodzona przez magazyn Auto Świat i serwis Lokalizacja.info statuetką Lokalizatora Roku 2014. Nagroda przyznana została za najlepsze mapy dostępne na polskim rynku nawigacyjnym.

Lokalizator roku 2014

Jak podkreślił Janusz M. Kamiński, szef PR i marketingu AutoMapy, jakość map jest najważniejszym elementem nawigacji, bez którego nie sposób poruszać się we współczesnym świecie przy ciągłych zmianach infrastruktury drogowej. Mapy opracowane przez Geosystems są od wielu lat stawiane za wzór jakości i dokładności. Przez jedenaście lat istnienia, AutoMapa stała się synonimem nawigacji. Jest najchętniej kupowanym, najczęściej nagradzanym programem do nawigacji i nieustannie stanowi wzorzec dla wielu programów nawigacyjnych wyznaczając kierunki rozwoju systemów nawigacji GPS.

AutoMapa to nie tylko nawigacja w urządzeniu. To również serwisy, bez których ciężko wyobrazić sobie codzienne korzystanie z sieci. Setki tysięcy osób codziennie odwiedzających serwis Targeo.pl sprawdza, jak wygląda stan zakorkowania poszczególnych miast i tras, jak wyglądają prognozy ruchu drogowego na kolejny dzień oraz wygodnie wyznacza trasę przy pomocy komputera przesyłając ją do AutoMapy poprzez technologię LiveDrive!.

Codziennie aktualizowana przez portal społecznościowy Miplo.pl ponad 685 tysięczna baza Użytecznych Punktów (POI) zawiera nie tylko bazę fotoradarów, niebezpiecznych miejsc, czy stacji benzynowych, ale również bazy hotelowe, gastronomiczne i inne, zgromadzone w ponad tysiącu kategorii tematycznych.

Każdego dnia dziesiątki tysięcy kierowców przemierza Polskę korzystając z aplikacji AutoRadar, czyli radaru na radary opracowanego przez producentów AutoMapy. Kierowcy podróżujący z AutoRadarem mogą przekazywać sobie informacje, gdzie znajduje się patrol policji lub GITD, gdzie dokonywany jest pomiar prędkości, czy dany fotoradar jest aktywny a także, gdzie można spędzić długie minuty w korku.

Przez ponad 11 lat działania, AutoMapa i jej producenci otrzymali dziesiątki prestiżowych nagród zdobywając m.in. tytuł Superbrands przeznaczony dla najcenniejszych marek, sześciokrotnie odebrali Złoty Laur Konsumenta, prestiżowe godła Grand Prix Klienta oraz Top Marka, sześciokrotnie zdobyli złotą statuetkę Wirtualnego Telefonu, tytuł Nawigacji Dekady, czterokrotnie nagrodę Jakość Roku, nagrodę Lokalizator Roku oraz Certyfikaty Wiarygodności Biznesowej przyznawane przez najstarszą wywiadownię gospodarczą Dun & Bradstreet. AutoMapa jest od wielu lat jest najczęściej nagradzanym programem do nawigacji satelitarnej.

Navigation Trends to konferencja i miejsce spotkań firm i przedstawicieli sektora systemów nawigacji satelitarnej. Organizatorem konferencji Navigation Trends 2013 jest portal lokalizacja.info, który od wielu lat związany jest z rynkiem technologii satelitarnych, w tym systemów nawigacji GPS.