Strona główna > Programy > AutoMapa > AutoMapa dla Windows > AutoMapa dla Windows – kończenie pracy
Kategorie
AutoMapa dla Windows

AutoMapa dla Windows – kończenie pracy

Poprawne wyłączanie aplikacji jest bardzo ważne i nie chodzi tu o samą AutoMapę, ale również o inne aplikacje, czy też systemy operacyjne. Dlatego też ten wpis będzie dotyczył poprawnego kończenia pracy z AutoMapą.

Podczas korzystania z AutoMapy wykorzystywane są zasoby nośnika, na którym jest zainstalowana. Jeżeli w trakcie działania aplikacji zapisywane są na nośniku jakieś dane to po błędnym wyłączeniu programu, tzn. przez zresetowanie urządzenia, wyłączenie urządzenia lub wyjęcie karty z AutoMapą, może nastąpić uszkodzenie plików konfiguracyjnych. Uszkodzenie tych plików może wiązać się z utratą wprowadzonych danych, np. POI, punktów ulubionych, czy też własnych ustawień.

Poprawne wyłączenie programu polega na wybraniu Menu > 2. strona i kliknięciu przycisku Koniec.

Przycisk Koniec
Przycisk Koniec

Po kliknięciu przycisku Koniec pojawi się okno z informacją o zwalnianych zasobach.

Informacja o zwalnianiu zużytych zasobów
Informacja o zwalnianiu zużytych zasobów

Jeżeli AutoMapa zainstalowana jest na karcie pamięci, to po zamknięciu tego okna warto chwilę poczekać przed wyjęciem karty, ponieważ niektóre urządzenia mimo wyłączenia aplikacji dalej zapisują dane na karcie.

Oceń wpis
[Maks.: 1 Średnia: 5]

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.