Strona główna > Programy > AutoMapa > AutoMapa dla Android > [Informacja prasowa] Huawei dodaje nawigację AutoMapa do nowych smartfonów
AutoMapa dla Android

[Informacja prasowa] Huawei dodaje nawigację AutoMapa do nowych smartfonów

Od 7 maja ruszył wspólny projekt AutoMapa i Huawei, w ramach którego ze smartfonem najnowszej generacji użytkownicy otrzymają bez dodatkowych opłat wbudowane najdokładniejsze mapy Polski i nawigację, działającą także offline, czyli zawsze – także w podziemnym garażu, w górach i nad jeziorem. Z takim duetem można śmiało ruszać w drogę.

AutoMapa 5.5

Cieszymy się, że AutoMapa stała się ważną częścią ekosystemu aplikacji dostarczanego w nowych smartfonach Huawei. Dzięki tej współpracy użytkownicy dostaną dostęp do najbardziej aktualnych map i nawigacji, która ich poprowadzi najszybszą trasą do celu, a aktualne informacje drogowe uzupełni AutoCB – głosowy komunikator do rozmów z innymi użytkownikami dróg

– mówi Rafał Mikołajczak, Prezes Zarządu AutoMapa.

Wspólna oferta jest doskonałym przykładem owocnej współpracy z polskimi twórcami aplikacji. Razem z AutoMapą udało nam się stworzyć wyjątkową propozycję dla użytkowników nowych smartfonów Huawei – dożywotnią, nielimitowaną i przede wszystkim bezpłatną możliwość korzystania z map Polski i nawigacji w aplikacji AutoMapa. Zaspokajanie potrzeb naszych klientów poprzez konkretne, konsumenckie korzyści to kierunek dalszego rozwoju oferty w AppGallery

– mówi Witold Walczak, dyrektor rozwoju ekosystemu w Huawei CBG Polska.

AutoMapa, prowadząc do celu zadba także o bezpieczeństwo, informując o ograniczeniach prędkości, radarach, kontrolach drogowych i zmianach organizacji ruchu. Bezbłędnie wyznacza trasy także na mniej uczęszczanych drogach, co pozwala zaoszczędzić czas omijając korki i remonty, a dzięki pokryciu całej Polski dokładnymi punktami adresowymi – doprowadzi precyzyjnie do celu. AutoMapa wyróżnia się dbałością o prywatność użytkowników – dane, które aplikacja przetwarza są anonimowe i nie są przekazywane innym podmiotom.

Oferta dotyczy smartfonów Huawei opartych o autorski ekosystem marki Huawei Mobile Services (HMS): flagowych serii Mate i P, konkretnie modeli Mate 30 Pro, P40 Pro, P40, P40 lite i P40 lite E, a także wprowadzonych właśnie do sprzedaży nowych smartfonów z serii Y – Y6p i Y5p. Żeby skorzystać z bezterminowej, bezpłatnej oferty dedykowanej wskazanym modelom smartfonów Huawei, wystarczy pobrać aplikację AutoMapa ze sklepu z aplikacjami Huawei AppGallery. Aby uzyskać więcej informacji odwiedź stronę Huawei Consumer Business Group.