Kategorie
AutoMapa dla iOS

Udostępnianie trasy w AutoMapie dla systemu iOS

Czasem przydaje się udostępnienie komuś trasy, która została wyznaczona w AutoMapie dla systemu iOS. Sam program niestety nie posiada takiej funkcjonalności, ale nie ma większego problemu, aby to zrobić. Sposób na udostępnianie trasy w AutoMapie dla systemu iOS opiszę w tej krótkiej instrukcji.

Kategorie
AutoMapa dla Android

Jak usunąć zapisaną trasę w AutoMapie dla systemu Android?

W AutoMapie dla systemu Android trasy, które zostają wyznaczone, domyślnie są zapisywane do pliku i można do nich wrócić. Takie zapisywanie tras ma wpływ na zmniejszanie ilości wolnego miejsca w pamięci urządzenia, a poza tym często są one zbędne, więc warto je usuwać. To, jak usunąć zapisaną trasę w AutoMapie dla systemu Android opiszę w tym poradniku.

Kategorie
AutoMapa dla Android

Jak usunąć punkt Ulubiony w AutoMapie dla systemu Android?

W AutoMapie dla systemu Android można dodawać punkty Ulubione, czyli miejsca, do których chcemy mieć szybki dostęp. Czasem jednak dodane punkty Ulubione przestają być używane i chcielibyśmy je usunąć. To, jak usunąć punkt Ulubiony w AutoMapie dla systemu Android opisuję w tym artykule.

Kategorie
AutoMapa dla Android

Jak usunąć mapę w AutoMapie dla systemu Android?

W AutoMapie dla systemu Android można pobrać dwie mapy, mapę Polski i mapę Europy. Można pobrać obie mapy, ale zazwyczaj jest to zbędne, ponieważ w mapie Europy zawarta jest już mapa Polski. W związku z tym drugą mapę, która jest zbędna, warto usunąć, aby zaoszczędzić miejsce w pamięci urządzenia. O tym, jak usunąć mapę w AutoMapie dla systemu Android na przykładzie wersji 7.2.23 jest ten artykuł.

Kategorie
AutoMapa dla Android

Jak w AutoMapie dla Android wyłączyć podsumowanie trasy po jej przejechaniu?

W AutoMapie dla systemu Android domyślnie po przejechaniu trasy, a właściwie już podczas zbliżania się do celu, zostaje wyświetlone okienko z podsumowaniem przejechanej trasy. Według mnie to okno wyświetla się zbyt wcześnie, więc w przypadku dojazdu do posesji, która znajduje się blisko innych, możemy zatrzymać się w błędnym miejscu. Do tego wyświetla opcje i informacje, które nie koniecznie mogą się przydać. Na szczęście w ustawieniach dostępna jest opcja, która umożliwia wyłączenie tego podsumowania, co poniżej opiszę.